-----Igår kände jag hur min personlighet kom krypandes tillbaka för några korta men förödande minuter. Jag kunde inte låta bli att låta ironin sippra ur mig och de syrliga kommentarerna kom reflexmässigt. Gömde det igen innan det blev försent. Vill inte ödelägga mina nya drag som innefattar den efterlängtade ödmjukheten men framför allt ett stort oavbrutet lugn. Allt för att överleva nya omständigheter och mig själv. Min nya utandningsluft har ganska lite med ironi att göra tyvärr, kanske jag växer upp på något sorgligt vis?

Moon pix

Jag har minst ett hemskt telefonsamtal framför mig och det är första gången jag inte har några undanflykter till övers. Inga jag skulle godta själv. Morgondagen hade potential tills för ungefär två och en halvtimme sedan. Nu känns det uteslutande.. sämst. Långa promenader med rinnande ögon. Sista bussen som försvinner till höger i korsningen. Ett övertrasserat kreditkort i svåra tider. Influensavaccin som tar slut. Någon som dör. Sömnbesvär och pollen.

förfall

jag har lagt ut en förmögenhet på mediciner. som vanligt känns det ironiskt att investera i läkemedel; modern dekadens. dessutom har jag blivit slagen av en patient. hennes raka höger, min spräckta läpp. jag kan inte finna någon del av ansiktet som varken gör ont, klias eller sticks.

inga fjällpromenader. inga genvägar genom skogen. inget fönster på glänt.


mitt hjärta slår i öst


min lediga tid skall ägnas åt polen. 


Crispin GloverCrispin Glover är förmodligen en av de skönaste människorna som korsat mitt liv än så länge. Utan någon som helst kännedom om hans böcker drabbades jag minst sagt under recitationen. Dels av drivet i språket och hur han med hjälp av sin handstil bär upp sitt berättande. För att inte tala om hur han använder hela sitt väsen under uppläsningen och blir ett med texten. Bitvis sinnessjuk, stundtals briljant.

 

Jag mådde ganska dåligt under visningen av filmen "It's Fine! EVERYTHING IS FINE", men det var ingenting emot hur jag skulle må i slutet. Det hela lättade då sammanhanget föll på plats. För att fatta mig kort. Steven C. Stewart, filmens manusförfattare och huvudrolls innehavare, är en gammal man med grav celebral pares. Manuset, som han skrev efter att ha fått lämna sjukhemmet handlar om hur han är totalt oemotståndlig för alla unga tjejer som kommer i hans väg. Hans fetisch för deras långa hår. Hur han väcker deras åtrå trots sin höga ålder, talsvårigheterna och sin celebral pares. Hur han sedan mördar dem efter samlag.

 

Till en början var det de grova sexscenerna som plågade mig. Därefter min egen reaktion. Särskilt efter att C.G berättade om hur amerikaner brukar drabbas av moralpanik under filmvisningens gång. Jag vill inte vara en av dem. Men jag kan inte riktigt låta bli. 

 

Även om filmen äcklar mig en aning kan jag inte förneka att den är viktig p.g.a den kommunikativa sidan. Att filmen ger S.C.S, som i den närmaste saknar förmågan att föra en konversation, en röst. Att S.C.S tar kontrollen över sin kropp. Övervinner sin sjukdom för att förverkliga sina fantasier (dem får man tycka vad man vill om). Men kanske framförallt visar filmen på att personer med celebral pares kan vara precis lika onda som andra. Att bilden av personer mer c.p är allt för förenklad och att de är värda att ta på lika stort allvar även om de, som S.C.S, inom vården ibland felaktigt klassas som mentalt efterblivna. 

 

Hur som helst, en eloge till C.G som finansierat filmen med hollywoodpengar. Länge leve berättandet!

 


Bergen Kunsthall og Landmark

Igår var jag och Adrienne på öppning av masterutställningen "In real time it would last a thousand years". Sjukligt mycket folk (hälften där för vinet), finklädda barn, blomsterbuketter uppstaplade längs väggarna som vid dödsolyckor, musik och stök. Finast var blyertsteckningen nedan:


Torsdag


Jag har räddat min lägenhet, min hyresgäst är på och allt är great. Däremot har vikariebyrån dissat mig den senaste veckan och jag misstänker en sammansvärjning mellan dem och skatteverket. Annars vet jag inte vad jag ska tro. Egentligen borde jag inte tänka på det och anstränga mig för att inte förlora mig själv i arbetet. Kvällen spenderas med Cat Power.


rädda lägenheten?

Höstterminen 2009 

Du har anmält dig till följande utbildningar:

1. SH-13214 - Filosofins historia 1 15hp Ingen undervisning,
Internetbaserad distansunderv, Halvfart (50%), Fristående kurs,
Södertörns högskola, Stockholm
2. SH-13230 - Konstvetenskap A 30hp Ingen undervisning,
Internetbaserad distansunderv, Helfart (100%), Fristående kurs,
Södertörns högskola, Stockholm

Oh, la vie moderne.

Jag hade aldrig trott att jag skulle kunna bli lika hårt drabbad av någon poet som då Tristan Tzara förhäxade min högstadiepersonlighet eller då Anna Achmatova gav mig ändlösa perspektiv. Men nu har det hänt igen. Denna gång är det Álvaro de Campos (Fernando Pessoa) som med sina kraftfulla dikter får mig att nicka igenkännande och bara vilja läsa mer, mer, MER! Någon som vet något om hur utgivningen på svensk mark ser ut?


iuhyiuyhfggfdrtedrt

jag ångrar mig. värst av allt är när ingen hör av sig och jag förlorar alternativ. utlämnad åt livet sedan födelsen. utlämnad åt andra sedan början av mars. det kompromisslösa livet som försvann. det nya som tvingar sig på medan jag står bredvid.

edward VII

jag avskyr att behöva arbeta för att ha råd att göra tråkiga saker som att äta mat, bo i förorten och åka buss. jag hatar att inte kunna planera min tid och att alltid släpa på mobiltelefonen. jag känner mig som en lus när jag tackar ja till arbete trots att jag helst skulle vilja slippa. men värst av allt är att behöva vara trevlig och lyssna på folk som jag helst skulle vilja tillintetgöra med min blick eller bara ignorera, undvika, fly ifrån utan att illa fäkta, vad som helst, bara inte behöva vara sympatisk och framförallt inte befinna mig i beroendeställning. jag förstår inte hur någon kan stå ut med att arbeta. arbetet stjäl min tid och pengarna får mig att tro att jag behöver köpa saker. "vadå? jag har ju råd".

när jag inte är en bitterfitta läser jag jane austen, tröst-ritar ett flerfamiljshus med mossa på taket och försöker hitta ramarna till en långnovell. vid sidan av alla tråkiga vardagssaker vill säga. börjar om igen. jag städade bland mina mappar och hittade ett fotografi från åttan och äcklades, precis som alla andra, över hur fort tiden går och hur allt blir värre.

Här börjar ett nytt livRSS 2.0